Facebook
Google+
   

Spirituális Választerápia

Dr. Czakó Éva SVT tanár honlapja. Tanfolyamok. Tanítás. Tanácsadás

Immunerősítő lelki harmónia


Ma már a modern orvostudomány is elismeri, hogy szinte minden betegség lelki eredetű! Azért vagyunk, hogy boldoguljunk, gyarapodjunk és ezt a nagyszerű emberi életet jókedvű élvezettel, testi, lelki egészségben, élvezettel éljük. Nem pedig küzdelemben, fájdalomban és betegségekben, nyomorultul végezzük földi pályafutásunkat.
Azért jöttünk erre a szép világra ,hogy élvezzük a tanulást és a vágyainkat a tökéletes tudás birtokában valósítsuk meg. Ezt azzal érhetjük el, ha megtanuljuk kezelni a gondolatainkat és az érzelmeinket, s így energiánkkal megteremthetjük elképzelt valóságunkat. A választás szabadságával jöttünk erre a világra. Olyan lények vagyunk, akiknek szabad, korlátlan választási lehetősége van az élet minden dolgában, még az egészség terén is. Eljött az ébredés ideje! Ideje, hogy felismerjük, mi választjuk az életkörülményeinket, és a betegségeinket is. Számos spirituális tanításnak és terápiának ez az alapja, de ma már a modern orvostudomány is elismeri, hogy szinte minden betegség lelki eredetű!"
Az előbbi meglátásaimat megerősíti egy könyv, mely 2006. tavaszán jelent meg, „Orvostudomány a feje tetején" címmel, melynek szerzője Dr. Ryke Geerd Hamer. A könyvben feltárt ok-okozati összefüggésekből az olvasó egyértelmű választ kap a betegségek kialakulásával és lefolyásával kapcsolatban.
Dr. Hamer arra buzdít mindenkit, hogy ne, mint áldozatokra tekintsünk magunkra, vagyis a gonosz, külső ellenségek, a vírusok, baktériumok szerencsétlen, áldozataira; akiket csak a külső beavatkozás, az orvosok és gyógyszerészek egész felmentő serege menthet csak meg - jó esetben - a szenvedéstől és a haláltól. A szédítő tempójú materiális fejlődés, a felbecsülhetetlen ráfordítás és erőfeszítés ellenére mégis kiábrándítóak a betegségi statisztikák. Hamer doktor szemlélete visszaadja az értelmet az Életnek, s rámutat, hogy az emberi szervezetben is minden tökéletes összhangban működik! A legapróbb sejtjeink és a mikroorganizmusok is, mind a közös célt, a túlélésünket, a fajfenntartást szolgálják! Napfényre kerül, hogy a veszedelmes ellenségnek tartott mikróbák (baktériumok, vírusok.,gombák ..) elengedhetetlen láncszemei biológiai rendszerünknek, önálló életet élő, mégis hűséges szövetségeseink, szakértő „vendégmunkásaink" testünk helyreállításában, túlélésünk biztosításában. A betegség nem egy elkerülendő, nem „legyőzendő" állapot többé, hanem bizony áldás! Mert a betegségnek nem csak oka, hanem célja, értelme is van! S hogy mi lenne az? A betegség egy esély, hogy új életet kezdhessünk, melyben a lelkünket betegítő, szellemünket megfullasztó és a testünket emésztő okokat megszüntethessük, és irányt változtathassunk. Megmenti az életünket, lehetőséget adva a kiváltó súlyos érzelmi megrázkódtatás feltárására és megoldására. Értékes időt nyerünk, amelyet felhasználhatunk az önvizsgálatra, megtaláljuk konfliktusainkat, szükségleteinket és a szükségletek mélyén rejtőző félelmeinket. Ezeket a félelmeket felszínre hozva, megismerve, hatalmas lépést tehetünk személyes fejlődésünkben. A betegség kimozdít minket a mindennapi mókuskerékből, a figyelmünket a külvilágról önmagunkra tereli. Ha felszínre hozzuk félelmeinket, berögződéseinket, megérthetjük azokat, és mód van a megoldásra. Nem csak hogy visszaszerezhetjük, hanem tudatosan meg is tarthatjuk tökéletes egészségünket! Ez igazi érték!
Dr. Hamer nézőpontja is az, hogy az önmagát megismerő emberi lény sorsa teremtőjévé, erősebbé, tisztábbá, tudatosabbá válik, képes meggyógyítani önmagát.
Bánjunk tehát jól a „ lelkünk templomával", vagyis a testünkkel, tápláljuk tudatosan, fogyasszunk elő, tiszta tápanyagokat, amelyek megteremtik egységünket a természettel. Pihenjünk, aludjunk eleget, sportoljunk, legyünk friss levegőn, de ne essünk túlzásokba, tartózkodjunk a szélsőségektől! Törekedjünk arra, hogy ne csak a testi védőbástyánkat, azaz az immunrendszerünket, hanem a lelkünket is folyamatosan erősítsük. Keressünk örömforrásokat az életünkben, töltsünk elég időt a szeretteinkkel és figyeljünk egymásra.
Czakó Éva

a cikk megjelent a Bio Info magazin 2007. februári számában
2007. március 19.Tanfolyamok

Tanfolyamok
Ha SVT tanfolymi kurzusokon veszel részt ,megtanulsz életed irányítójává válni. Örömtelivé ,sikeressé varázsolhatod a magad és környezeted életét .
Élőben és online kurzusok formájában tanulhatsz nálam választásod szerint..A távolság ma már nem akadály,csak bátorság és elhatározás kell.Sok száz tanulóm garantálja ezt neked, olvasd el a Sikertörténetek! Aki mer ,az nyer!tovább olvasás

Bemutatkozás

Bemutatkozás
Eredeti végzettségem gyógyszerész. Sokféle alternatívnak mondott iskolát elvégeztem, míg végül az emberi tudat, az elme és a lélek megértése, tanulmányozása és fejlesztése mellett köteleztem el magam. A saját, majd mások életének megismerése során felismertem, hogy a lélek egészsége a kulcs a boldog és egészséges élethez.
tovább olvasás